<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232719" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Огромен пожа...

Арестуваха двама заподозрени за предизвикването на пожара край Варна

15 Юли 2024
0 819

Арестуваха двама заподозрени за предизвикването на пожара край Варна. Вече втори ден участък от магистрала “Хемус” край варненското село Слънчево е затворен за движение, съобщават от полицията. Причината – задимяване от голям пожар, започнал от сухи треви.

Магистралата още не е почистена. По нея има клони и овъглени дървета. Пожарът е локализиран, но не спира да тлее. На място са изпратени екипи на “Пожарна безопасност”.

Пожарът край квартал „Владиславово“ е окончателно потушен, съобщиха от полицията. Изгорели са около 365 декара смесена гора.

За предизвикването му са арестувани двама души. По първоначална информация те са горили кабели и така са запалили целия район.

Снощи от пресслужбата на Областна администрация – Хасково съобщиха, че над 100 хил. декара са вече изгорелите площи при пожара в Свиленградско, който гори от събота сутринта и продължава да се разраства заради силния вятър и труднодостъпния на места терен. Огнената стихия е засегнала гори, земеделски култури и лозя.

Арестуваха двама заподозрени за предизвикването на пожара край Варна

Огромен пожар на магистрала “Хемус” (видео)

Междувременно пожарът край разградското село Побит камък бе локализиран, съобщиха местните власти.

Продължава гасенето и на пожара, който започна миналата седмица в Пловдивска община – Хисаря. В Осогово пожарът е локализиран, както и този на границата със Северна Македония, но не е потушен. Към 4 часа заради вятъра пожарът в Огражден отново се е разгорял, но положението е овладяно.

Коментарът на “Господарите”

Не сме безотговорни като нация. Изобщо ни липсва мисъл. Кой да помисли, че на 40 градуса жега е твърде рисковано да се пали каквото и да било?! Че защо да мисли?! Нали после последиците са за всички, не са лично негови?! Абсурдно е да обясняваме защо от 100 години се говори, че паленето на огън на непредназначени за целта места е опасно и не трябва да се случва. Но явно нито възпитанието, нито елементарната логика са помогнали на извършителите да НЕ вършат такива глупости. Глупости, които струват много средства и могат да отнемат човешки животи.

Срамно е изобщо да коментираме, че се случват такива палежи. Надяваме се на максимални наказания за извършителите, за да бъдат за урок на следващите “смелчаги”, решили, че паленето на огън е най-лесният начин за “почистване” на треви, кабели или знае ли човек още какво. Макар че с нашата правосъдна система, и обвинението, и наказанието са много съмнителни.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции