<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232789" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Унгария с нов...

Орбан продължава да се прави на миротворец в ЕС

15 Юли 2024
0 87

Орбан продължава да се прави на миротворец в ЕС.

Унгарският министър-председател Виктор Орбан изпратил на лидерите на ЕС предложения за начините за уреждане на украинския конфликт. Това се е случило след самоинициираната си миротворческа мисия. Той посети Украйна, Русия, Китай и САЩ от 2 до 11 юли.

Според неговия политически съветник и съименник Балаж Орбан унгарският план за действие е на масата на всички европейски правителствени ръководители, съобщава “СЕГА”.

Орбан продължава да се прави на миротворец в ЕС
Източник: X / Viktor Orban

Орбан на крака при Путин въпреки критиките на ЕС (видео)

Премиерът е информирал писмено лидерите на Европейския съвет за резултатите от първата фаза на преговорите, за мирната мисия и за предложенията на Унгария. Ако Европа иска мир и иска да има решаващ глас в разрешаването на военния конфликт и прекратяването на кръвопролитията, сега трябва да разработи и осъществи промяна в политическия си курс”, заяви съветникът на премиера пред вестник Magyar Nemzet.

Той отбелязва, че “планът на Орбан сега е на бюрото на всеки премиер от ЕС“. Според Балаж Орбан този план съдържа “реалистична оценка на ситуацията, реалистични цели и подходящ график” за действие.

Именно на това се основава нашият подход“, подчертава съветникът на ръководителя на унгарското правителство.

Видео: Associated Press

Орбан продължава да се прави на миротворец в ЕС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции