<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232887" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожар в метро...

Чехия ни праща хеликоптери, а Главчев сформира оперативен щаб за борба с пожарите (видео)

16 Юли 2024
0 412

Чехия ни праща хеликоптери, а Главчев сформира оперативен щаб за борба с пожарите. Вътрешният министър Калин Стоянов обяви, че България е активирала Механизма за гражданска защита на ЕС. 

В отговор Чехия ще изпрати два хеликоптера, които ще се включат в гасенето на пожарите у нас. Очаква се потвърждение за помощ и от Румъния. Това допълни той от мястото на стихията в Стара Загора.

Голям пожар е обхванал Старозагорските минерални бани (видео)

Чехия ни праща хеликоптери, а Главчев сформира оперативен щаб за борба с пожарите (видео)
Снимка: БТА

Стоянов увери, че към момента няма застрашени населени места или бедстващи граждани, посочи Стоянов.

“Над 500 служители на пожарната са на терен”, каза още министърът.    

В Старозагорско от шест огнища, само едно все още е активно. 

Междувременно служебният премиер Димитър Главчев заяви пред журналисти, че ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за пожарите в България.  

„В непрекъсната комуникация сме с шефа на пожарната. Ситуацията се променя постоянно. Поздравления за всички, които работят на терен”, коментира той.

По думите му огнените стихии са овладени. „Не мисля, че ситуацията е критична. Ще се срещна с кметовете на населени места”, поясни той.

Относно пострадалото 19-годишно момче при пожарите, Главчев уточни, че е със 75% изгаряния и ако трябва ще бъде транспортирано до „Пирогов”.

Жегата възобнови пожарите край Варна – “Хемус” отново е затворена (видео)

Видео: NOVA

Заради големите жеги пожарите се възобновяват и трудно се гасят. Молим тези, които имат земи, поливайте ги често в жегите! А, останалите, преминаващите покрай тях – не правете глупости, не палете кабели, не хвърляйте фасове или други запалими материали!

Молим ви, бъдете внимателни!

Чехия ни праща хеликоптери, а Главчев сформира оперативен щаб за борба с пожарите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции