<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=232902" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жегата възоб...

Пожари бушуват в пловдивско – има изпепелени няколко вили

16 Юли 2024
0 902

Пожари бушуват в пловдивско – има изпепелени няколко вили. От пожарната служба в община Калояново са потвърдили за NOVA информацията.

В същото време от полицията в Пазарджик съобщават, че друг голям горски пожар бушува край Стрелча. Сигналът за огнената стихия е подаден към 10:00 часа. Пламъците са обхванали боровата гора в землището на курортния град. Към мястото незабавно са били изпратени служители на пожарната от Панагюрище. 

Пожари бушуват в пловдивско &#8211; има изпепелени няколко вили
Пожарът край Стрелча; Снимка: bTV / Теодора Христова

В овладяването на стихията са се включили още огнеборци от районните служби в Белово, в Пещера, Пазарджик и в Батак. Предоставен е и дрон от областния управител на Пазарджик, с който да се извърши разузнаване на ситуацията по въздуха.

Към момента не е ясно каква площ е обхванала огнената стихия, уточниха от полицията. На място има и тежка техника, която да прокарва и просеки.

Не се съобщава за ранени или жертви!

Чехия ни праща хеликоптери, а Главчев сформира оперативен щаб за борба с пожарите (видео)

По рано днес стана ясно, че Чехия ни изпраща 2 хеликоптера за справяне с пожарите. Те са поискани по Механизма за гражданска защита на ЕС. 

Призоваваме ви за пореден път да бъдете внимателни в тези големи жеги! И най-малкия фас може да предизвика огнена стихия!

Пожари бушуват в пловдивско – има изпепелени няколко вили

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции