<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233155" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бургас ще бъд...

Тръмп прие номинацията за президент в първа публична реч след атентата (видео)

19 Юли 2024
0 55

Тръмп прие номинацията за президент в първа публична реч след атентата. 45-ият американски президент прие официално номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември. Той произнесе своята реч пред съпартийци, поддръжници, съпругата си Мелания и семейството си.

Атентат срещу Доналд Тръмп: Простреляха го в ухото (видео)

В първите 20 минути от своето изявление Тръмп описа по драматичен начин какво се е случило при опита за покушение над него миналата събота.

“Заставам пред вас тази вечер с послание за увереност, сила и надежда. След четири месеца ще постигнем невероятна победа и ще започнем четирите най-велики години в историята на нашата страна. Заедно ще поставим началото на нова ера на сигурност, просперитет и свобода за гражданите от всяка раса и религия. Разногласията и разделението в нашето общество трябва да бъдат излекувани. Трябва да ги излекуваме бързо!”, заяви Тръмп. 

Тръмп прие номинацията за президент в първа публична реч след атентата (видео)

“Като американци, ние имаме обща съдба. Или ще се издигнем заедно, или ще се разпаднем. Кандидатирам се за президент на цяла Америка, а не на половин Америка, защото това да спечелиш половин Америка не е победа”, допълни той.

“И така, тази вечер, с вяра и всеотдайност, гордо приемам вашата номинация за президент на Съединените щати”, заяви гордо Тръмп.

“Не трябваше да съм тук тази вечер”, продължи Тръмп пред препълнената конгресна зала, докато хиляди хора слушаха мълчаливо.

Тогава множеството изведнъж започнаха да викат в един глас: “Да, ти си тук!”

Той благодари на хората в залата, а след това и на Всевишния, че заради него стои пред тях.

Американци ликуват на първата публична изява на Тръмп след атентата (видео)

Видео: NOVA

Това беше първата реч на 45-ия американски президент пет дни след като оцеля при опит да бъде убит на предизборен митинг в Пенсилвания. Той говори на последния ден от националния конгрес на републиканците в Милуоки, щата Уисконсин.

Тръмп прие номинацията за президент в първа публична реч след атентата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции