<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233162" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Стихията в ра...

Главчев и Стоянов: Получаваме на всеки 20 мунити сигнали за пожари (видео)

19 Юли 2024
0 81

Главчев и Стоянов: Получаваме на всеки 20 мунити сигнали за пожари. Служебният премиер и вътрешният министър се намират в района на Ямбол, където няколко села бяха тежко засегнати от огнените стихии.

Двамата споделиха повече информация за ситуацията в страната, като увериха, че помощ на никого не е отказана. “Идваме от Крайново, имаше оперативка и ни запознаха каква е ситуацията. Говорил съм с всички кметски наместници, те са благодарни на пожарната и военните”, заяви Димитър Главчев.

Стихията в района на Ямбол: 35 изгорели къщи във Воден и 10 в Крайново (видео)

Премиерът и вътрешният министър отрекоха да са отказали помощ на хората в района на с. Воден. Глачвев заяви, че ще свика Съвета по сигурността към МС. Ще бъдат поканени и представители на парламентарните групи.

Главчев и Стоянов: Получаваме на всеки 20 мунити сигнали за пожари (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

“Още днес министъра на транспорта започва разговори с мобилните оператори за осигуряване на клетка за мобилните оператори за да може да работи системата за ранно предупреждение”, категоричен е той.

„На територията на Крайново, Воден и Шарково работим на три фронта, а пожарът е много силно разпространен и е тръгнал към границата. Има засегнати няколко къщи от селото, около 10, но те не се обитават постоянно. Няма пострадали при огъня. Ще работим с двата хеликоптера на отбраната и двата хеликоптера на Чехия“, допълни Калин Стоянов.

Огромният пожар в Харманли изгори кошара с 200 овце и засегна 10 къщи (видео)

Той обясни, че силният вятър е причина за образуването на огнени кълба, което затруднява работата им. Стоянов посочи, че един от фронтовете е село Голям Дервент.

На обвиненията, че нямаме достатъчно техника, за да овладеем пожарите, Стоянов отговори, че техника има, но това е природна стихия. Той подчерта, че получават сигнали за пожари на всеки 20 минути. 

Вътрешният министър сподели, че по Механизма за гражданска защита на ЕС сме получили уверение, че Франция също може да се отзове с два хеликоптера. Той допълни, че машините вече са заявени.

Видео: NOVA

Ситуацията с огнените стихии в страната е критична. Огнеоборниците ни работят денонощно, за да овладеят всички пожари на територията на България. Техните усилия обаче са недостатъчни. Затова нека всеки, който може да помогне чрес SMS на DMS OGNEBOREC на номер 17 777.

Главчев и Стоянов: Получаваме на всеки 20 мунити сигнали за пожари

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции