<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233362" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вече три дни ...

Хакери се представят за “спасители” покрай глобалния компютърен срив (видео)

22 Юли 2024
0 66

Хакери се представят за “спасители” покрай глобалния компютърен срив. Това коментира международният експерт по киберсигурност Александър Свердлов пред NOVA.

Мащабен IT срив блокира полети, банки, медии и големи корпорации в целия свят (видео)

Осем милиона и половина компютри са били засегнати от големия срив в петък, обявиха производителите на операционната система Windows. Това прави срива на програмата на компанията CrowdStrike най-големият кибер инцидент в историята.

Според Свердлов засегнатият 1% включва най-критичните системи в целия свят. Експертът посочи, че има опасност от хакерски атаки от „спасители“ при такива случаи и предупреди, ако се предлага помощ, задължително да проверим от кого идва тя. 

Хакери се представят за &#8220;спасители&#8221; покрай глобалния компютърен срив (видео)
снимка: iStock

Експертът коментира и нов опит за измама у нас, с и-мейли от НЗОК, в които се искат нашите лични данни. Той предупреди, че НЗОК не изпраща такива съобщения и не трябва да им отговаряме.

Важно е да бъдем информирани и да внимаваме какво отваряме в интернет пространството. За съжаление, хакерите са все по-изобретателни и безскрупулни! Не се доверявайте лесно и проверявайте източниците си!

Хакери се представят за “спасители” покрай глобалния компютърен срив

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции