<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233459" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пожарът в Гър...

Кметът на Атина уволни шефовете на полицията след разкрития за корупция и рекет

23 Юли 2024
0 151

Кметът на Атина Харис Дукас смени изцяло ръководството на общинската полиция и на общинските полицейски участъци на гръцката столица. Причината е разбита престъпна група за изнудване, в която е участвал и вече арестуваният директор на общинската полиция, предава БТА.

При арестите, извършени на 6 юли, са били задържани девет общински служители и пет други лица. Те са заподозрени, че са изнудвали собственици на кафенета и ресторанти в центъра на Атина и са им искали заплащане, за да бъдат третирани благосклонно при установяването на нарушения.

Момчето, пребито на плаж “Градина”, е разпознало нападателя си в полицията (видео)

Кметът на Атина уволни шефовете на полицията след разкрития за корупция и рекет
Източник: istockphoto

В обвинителния акт са включени общо 23 души. Твърди се, че сред водачите на престъпната група е била 43-годишната Нанси. Първоначално тя се свързвала със собствениците на заведенията и им предлагала защита срещу заплащане в случай на установени нарушения, след което е разпореждала на участващите в аферата общински служители да извършат целенасочени проверки именно на тези места.

В дома на майка ѝ са открити големи парични суми, скрити в торби за боклук и пакети.

Крайно време е и у нас корупцията да води до уволнения, а не до повишения, както често се случва! За присъди дори не смеем да мечтаем…

Кметът на Атина уволни шефовете на полицията след разкрития за корупция и рекет

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции