<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233571" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Новите немск...

Бързият влак София-Варна дерайлира край гара Своге (видео)

24 Юли 2024
0 482

Бързият влак София – Варна дерайлира в района на гара Своге, съобщава NOVA.

Инцидентът се е случил минути след полунощ. Пътници разказват, че първо са усетили силна вибрация и след това един от вагоните е излязъл от релси. В този момент композицията се е движела бавно в близост до жп гарата, което е било късмет за пътуващите. Няма пострадали хора. Във влакът са пътували 237 души.

В момента композицията се движи с три часа закъснение към Варна. На пътниците са раздадени вода и вафли. Една от потърпевшите Симона Рангелова-Павлова споделя, че екипите на БДЖ са реагирали бързо.

Бързият влак София-Варна дерайлира край гара Своге (видео)
Източник: БДЖ

БДЖ пуска директна линия между Русе и Пловдив

Към 00:06 ч. возихме се на влака и леко задрямал, когато внезапно влакът спря много силно. „Оказахме се на прозорците и ни съобщиха, че влакът е излязъл от релсите”, разказва Симона.

След това пътниците са били свалени от влака и тръгнали към гарата в Своге.

На нас ни се видя доста дълго разстояние, защото бяхме с доста багаж, деца и така нататък. Някъде около по-малко от 800 м.”, добавя Симона.

Честно казано, не беше чак толкова. Отидохме на Своге, изчакахме електричка да дойде, качихме се и се придвижихме до Мездра. Оттам ни качиха на друг влак, който смени посоката и отидохме към Варна.”, обяснява Симона.

Много голям късмет извадихме, защото влакът се движеше с бавна скорост. Ако беше някъде по-нататък, можеше да стане страшно.”, посочва още тя.

Радваме се, че няма пострадали и се надяваме от БДЖ да установят в най-скоро време причината за инцидента.

Бързият влак София-Варна дерайлира край гара Своге (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции