<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БДЖ с официал...

БДЖ: Неразбирателство между служители е вероятната причина за дерайлиралия влак край Своге (видео)

25 Юли 2024
0 261

След като влак по линията София – Варна дерайлира край Своге от БДЖ продължават да разследват причините за инцидента, предава bTV.

Всички 280 пътници от влака са докарани в Мездра от Своге. През това време в гара Мездра подготвихме композиция от вагони, на която прехвърлихме пътниците и заминаха за гара Варна. Процента на този вид произшествия е много малък. Това, че влакът е дерайлирал не е грешка на машиниста. По вероятно е неразбирателство между служители и дежурни ръководители.“, каза Анатолий Атанасов, директор „Оперативна дейност“ В БДЖ.

БДЖ: Неразбирателство между служители е вероятната причина за дерайлиралия влак край Своге (видео)
Източник: Express Service – Bulgarian Locomotives

БДЖ с официална информация за дерайлиралия влак край Своге (снимка)

Експертите не изключват и неизправна ходова част на вагона, тъй като излизането от релси е станало малко след стрелката.

През последните месеци има няколко случая разминали се на космос инциденти с влакове.

На 21 октомври миналата година на гара Караджалово за секунди от челен удар се разминава влакът за Бургас, както и мотрисата за Пловдив от БДЖ. Тогава обясниха, че причината е човешка грешка.

Друг случай – на 28 май тази година на Централна гара локомотив се удари в пътнически влак за Пловдив, който е трябвало да потегля. Тогава пострадаха 12 души. От БДЖ обясниха, че на машиниста му е прилошало.

Преди дни товарен влак дерайлира в участъка Юнак – Величково, където за щастие няма пострадали. От НКЖИ съобщиха за медията, че участъкът не е компрометиран на връщане.

БДЖ: Неразбирателство между служители е вероятна причината за дерайлиралия влак край Своге (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции