<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233767" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Спряха събар...

Полицайката, обвинена в укривателство на Семерджиев, отива на съд (видео)

25 Юли 2024
0 540

Полицайката, обвинена в укривателство на Семерджиев, отива на съд. Симона Радева му осигурила метална стълба, с която се изкачил до терасата на жилището си, пише NOVA.

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

На 05 юли 2022 г., в София, докато е на длъжност младши инспектор в група „Охрана на обществения ред“ на сектор „Охранителна полиция“ към Първо Районно управление, спомогнала на Георги Семерджиев да се укрие. Деянието обвиняемата осъществила чрез осигуряване на метална стълба, с която Георги Семерджиев се изкачил до терасата на жилището си, влязъл вътре и се укрил.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства за авторството и вината на обвиняемата, поради което Софийска районна прокуратура е внесла делото в Софийски районен съд с обвинителен акт. По досъдебното производство са разпитани 18 свидетели, назначени са експертизи, приобщени са веществени доказателства и относими документи.

Полицайката, обвинена в укривателство на Семерджиев, отива на съд (видео)
снимка: iStock

Признанието

На 22 април тази година Семерджиев беше осъден на 20 години затвор на втора инстанция за причинена смърт на две жени при катастрофатa на столичния бул. „Черни връх“. Тежката катастрофа стана през юли 2022 година. Според експертизите по делото мъжът е шофирал с над 160 км/час. Той убива на място две жени – Хариет и Христина.

През 2022 г. пред съда Радева призна, че е занесла стълба в дома на Семерджиев, но не е знаела, че е бил участник в катастрофата. „Силно казано е, че го познавам. Знам го, защото съм го спирала за полицейска проверка. В деня на инцидента бях на автомивката на Семерджиев, в късния следобед. Пих кафе там с едно момиче. Не знам как се казва. Беше привечер вече и отидох да заплатя дограма за наследствен апартамент, отидох да взема майстора. Пристигайки на адреса към 23.00 ч, установих, че ключовете за апартамента ми ги няма. Чух се с мияча от автомивката. И тръгнах натам за ключовете. По пътя видях, че има катастрофа, позвъних на моя приятел от 4-о РУ. Спрях на местопроизшествието”, разказа тя. 

Коментарът на “Господарите”

Ужасният случай с Георги Семерджиев показа на обществото ни, че “полицейският чадър” съществува и той обслужва хората с пари. Стотици нарушения, шофиране без книжка и притежанието на синя лампа са само част от провиненията, за които проверяващите го са си затваряли очите. Една, от които е била Симона Радева. Срам за полицията и униформата! Настояваме за строго наказание! Не е нормално полицай да прикрива убиец!

Полицайката, обвинена в укривателство на Семерджиев, отива на съд

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции