<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: BG-ALERT изпрати ...

Ето какво е състоянието на пострадалите при взривовете край Елин Пелин

25 Юли 2024
1 723

Ето какво е състоянието на пострадалите при взривовете край Елин Пелин – двама души са тежко пострадали. Става въпрос за мъж и жена. И двамата с изгаряния от трета степен. Те са настанени за лечение в „Пирогов”, информира NOVA.

Трета степен на изгаряния означава поразяване на тъканите и кожата в състояние, в което тя опада”, обясни директорът на спешната болница д-р Валентин Димитров.

Единият от пострадалите е с 85% изгаряния. Другият е в по-добро състояние – с 35% изгаряния. Ранените са приети за интензивно лечение в реанимацията на „Пирогов”, където екипите се борят за живота им.

Ето какво е състоянието на пострадалите при взривовете край Елин Пелин
Снимка: БТА/архив

BG-ALERT изпрати съобщение за незабавна евакуация на жителите на с. Гара Елин Пелин (видео)

Димитров посочи, че има добра координация между министерството, „Пирогов” и Спешна помощ. „Колегите на работа в шокова зала имат готовност да приемат пациенти. Екипите са готови да окажат помощ на всички пациенти”, подчерта директорът на болницата.

Всички големи болници в София – „Пирогов”, ВМА, „Св. Анна”, са предупредени и са в очакване да бъдат настанени още пострадали. Това каза заместник-министърът на здравеопазването доц. Петко Стефановски.

Взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин (видео)

В единия от складовете край Елин Пелин е имало пиротехника с около 2 тона тротилов еквивалент.

Това, което имам като информация, е, че в един от складовете е имало около 2 тона тротилов еквивалент. За количеството на самите фойерверки и готово продукция нямаме данни към този момент. Знаем, че складът е бил доста добре зареден”. Това заяви пред журналисти главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. 

Ето какво е състоянието на пострадалите при взривовете край Елин Пелин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции