<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233927" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Президентът ...

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри (видео)

26 Юли 2024
0 844

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри във френската столица Париж. През тази година традицията шоуто да се провежда на стадион беше променена. Парадът на нациите е с лодки по река Сена. Първи излязоха състезателите на Гърция. След нея всички останали държави излизат по азбучен ред. Шоуто ще завърши на площад “Трокадеро” до Айфеловата кула.

Президентът на Франция Еманюел Макрон и президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах поздравиха зрителите от площад Трокадеро, докато фойерверки в цветовете на френското знаме – синьо, бяло, червено – озариха моста Аустерлиц, откъдето започна парадът.

Над 600 хиляди души гледат на живо церемонията по откриването на Олимпиадата, предава БНТ. Спортистите от олимпийските делегации на 206-е участващи страни преминават  6-километрово трасе по реката в около 90 лодки от моста Аустерлиц до площад “Трокадеро”.

На Олимпиадата в 32 вида спорт ще се състезават около 10500 атлети, 46 от които от България. Знаменосци на родната делегация в парада на спортистите са Станимира Петрова и Любомир Епитропов.

Мерките за сигурност в Париж са много сериозни, като значителни полицейски сили са ангажирани да следят за опазването на реда. Около 30 хиляди полицаи и жандармеристи ще патрулират по улиците всеки ден до края на състезанията на 11 август.

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри (видео)

Ето каква ще е програмата на българските спортисти на Олимпиадата (снимки)

Пожелаваме успех на българските спортисти!

Грандиозно откриване на Летните олимпийски игри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции