<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=233965" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои бълга...

Петър Мицин с дебют на Олимпийски игри

27 Юли 2024
0 1896

Петър Мицин с дебют на Олимпийски игри. Той не успя да се класира за финала на 400 метра свободен стил в плуването на Олимпиадата в Париж.

Световният шампион за юноши в тази дисциплина даде едва 21-во време в квалификациите, а за  дастигне до финала, трябваше да с време между първите осем.

Българинът преплува дистанцията за 3:49.30 минути. За сравнение – последният, влязъл във финала, германецът Оливер Клемет, е с 3:45.75, пише Девник.

Във вторник, 30-ти юли, Петър Мицин ще участва и на 200 метра бътерфлай.

Ето кои български спортисти започват участието си на Олимпийски игри днес

Петър Мицин с дебют на Олимпийски игри

Междувременно китайските тийнейджъри Ютън Хуан и Лихао Шен спечелиха първите златни медали от Олимпийските игри в Париж. Те триумфираха във финала на стрелбата от десет метра с въздушна пушка в отборната смесена надпревара. Момичето в дуета – Ютън, е само на 17 години, докато Лихао е на 19.

Във финала те победиха корейците Жихеон Кеум и Хаджун Парк с 16:12 точки. Смесената отборна стрелба с въздушна пушка от 10 метра дебютира в Токио, като тогава златото пак беше за Китай.

Петър Мицин с дебют на Олимпийски игри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции