<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Една от голем...

Джокович поиска промяна на правилата на Игрите

28 Юли 2024
0 690

Джокович поиска промяна на правилата на Игрите. Звездата на световния тенис смята, че победата му над австралиеца Матю Ебдън само за 53 минути на Олимпиадата не е „добър образ“ за този спорт и поиска промяна в правилата.

Матю Ебдън беше включен в турнира като резерва в последния момент, пише Gong.bg.

Съжалявам за Мат, той ми каза на мрежата, че това е първият му мач от две години насам, тъй като официално се оттегли на сингъл“, каза Джокович след мача.

Ноле се наложи над 36-годишния австралиец Матю Ебдън с 6:0, 6:1 за по-малко от час.

Очевидно е, че той се е фокусирал върху двойките, така че беше трудно за него. Наистина не разбирам правилата. За мен не е логично някой да се оттегли от надпреварата на сингъл, а след това да повикат тенисист на двойки, за да играе сингъл“, сподели Ноле.

Не мисля, че това е добър имидж за спорта, ако трябва да бъда честен. Има много състезатели на сингъл, които имаха достатъчно време да стигнат до тук и можеха да бъдат повикани да дойдат. Така че тази част изобщо не я разбирам. Надявам се ITF и представителите на Олимпийските игри да променят правилото, защото беше трудно за Мат. Той не е играл на сингъл от две години“, каза още сърбинът.

Така Новак Джокович очаква съперника си във втория кръг от двубоя между Рафаел Надал и унгареца Мартон Фучович. Срещата би трябвало да се проведе по-късно днес.

Джокович отказа да живее в олимпийското село, иска в имение

Джокович поиска промяна на правилата на Игрите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции