<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234051" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Работи се по ...

Излязоха резултатите от първата медицинска експертиза след взрива край Елин Пелин (видео)

29 Юли 2024
5 1408

Излязоха резултатите от първата медицинска експертиза след взрива край Елин Пелин. Тя установи причината за смъртта на двамата мъже, чиито тела бяха открити в склада след взривовете в Елин Пелин, предаде NOVA.

Те са починали от баротравма, т.е. – от взрива. Това съобщи в понеделник окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Разследването продължава

„Проверяват се всички версии. На този ранен етап не бих могла да съм категорична. Причината би могла да е случайно деяние, човешка небрежност, некачествена продукция или умишлено действие”, каза още Николова.

Излязоха резултатите от първата медицинска експертиза след взрива край Елин Пелин (видео)
Снимка: Минко Чернев/БТА (БТ)

Тя допълни, че е направен оглед на малка част от местопроизшествието, в близост до склада. Разпитани са осем души. Днес предстоят разпити на още свидетели, включително пожарникарите, които първи са се озовали на мястото. Престои назначаване на ДНК експертиза, допълни Николова. 

Работи се по всички възможни версии за взривовете край Елин Пелин (видео)

Николова е категорична, че охранителят, подал сигнал за инцидента, не се е скрил и е дал показания.

„Не можем да кажем, че приключваме с експертизите. Предстои да се присъединят документите от даването на разрешително за строеж на такъв склад. Експерт по взривове може да каже колко фойерверки могат да се съберат на едно място”, обясни Иван Делчев – следовател по случая.

Надяваме се скоро да бъдат установени всички неизвестни около този трагичен случай, за да може поне да се даде мира на душата на близките на загиналите! Това за съжалние няма да ги върне между нас. Нека обаче тази трагедия ни послужи за урок да ценим живота и да бъдем внимателни както с нашия, така и с този на тези около нас!

Излязоха резултатите от първата медицинска експертиза след взрива край Елин Пелин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции