<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234067" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Олимпийските...

Златните ни момичета потеглиха за Париж (видео и снимки)

29 Юли 2024
0 170

Златните ни момичета потеглиха за Париж. Състезателките от индивидуалното и националния ансамбъл по художествена гимнастика заминаха за Олимпийските игри рано тази сутрин. Това стана ясно от Facebook публикация на Българската федерация по художествена гимнастика.

За медалите във френската столица ще се борят Боряна Калейн и Стилияна Николова в индивидуалната надпревара. А също и ансамбълът в състав: София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Магдалина Миневска.

Заедно с момичетата отлетяха и треньорките Валентина Иванова, Мариана Памукова, Бранимира Маркова (индивидуално) и Весела Димитрова и Ясена Стойнева (ансамбъл), резервата в индивидуалното Елвира Краснобаева. Както и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева.

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ (видео)

Националните състезателки по художествена гимнастика са подкрепени от Фондация “Спорт в България”.

Състезанията по художествена гимнастика ще се проведат в последните дни на Олимпиадата. Това ще даде на момичетата достатъчно време за подготовка на френска земя.

На 8 август ще се проведе квалификацията в индивидуалното, на следващия ден е квалификацията при ансамблите и финалите в индивидуалното, а на 10 август ще бъде битката за медали при ансамблите.

Една от големите надежди на България за медал от Игрите напусна Олимпийското село (видео)

Цяла България таи огромни очаквания към златните момичета. Ансамбълът ще защитава олимпийската си титла от Игрите в Токио преди три години, докато за Боряна Калейн това ще бъде второ участие на олимпиада, след като в японската столица тя финишира на пето място. За Стилияна Николова Париж ще бъде олимпийски дебют.

Успех на златните ни момичета! Вярваме в тях и знаем, че за пореден път ще прославят България!

Златните ни момичета потеглиха за Париж

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции