<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234099" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Златните ни м...

Пожарът в Гърция вече е и на наша територия (видео)

29 Юли 2024
0 345

Пожарът в Гърция вече е и на наша територия. Това обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той се намира на границата с южната ни съседка, заедно с вътрешния министър Калин Стоянов. Двамата дадоха брифинг, за да съобщят за ситуацията с пожара.

“Пожарът на границата с Гърция е навлязъл в българска територия. Все още е само на около 50 метра. Това ни дава възможност да действаме”, заяви Главчев.

Искаме помощ от ЕС за гасенето на пожара на границата с Гърция

Пожарът в Гърция вече е и на наша територия (видео)
Снимка: кореспондент на БТА в Петрич Евелина Митрева (ПК)

Той съобщи, че по Механизма за гражданска защита на ЕС е издействана помощ от Франция.

“Утре в акцията ще се включат и два френски самолета. Те ще добиват вода от близък водоем, като вместимостта на всеки самолет е седем тона. Ще пристигне и хеликоптер на Главна дирекция „Гранична полиция”, с който ситуацията ще бъде наблюдавана отвисоко”, коментира служебният министър-председател.

Пожарът в Гърция вече е и на наша територия (видео)
Снимка: МВР

„След като хеликоптерите натрупат определени летателни часове, пилотите имат забрана за летене. Просеките са направени, взети са всички възможни мерки. Теренът е труднодостъпен. Не можем да путошим пожара единствено с хеликоптери, трябва да има и помощ по земя”, заяви Стоянов.

Видео: NOVA

Ситуацията с пожара в Гърция е изключително динамична. Преди няколко дни стихията беше овладяна, но заради климатичните условия и най-вече вятъра, огънят се възобновява постоянно. Надяваме се пожарът скоро да бъде потушен, без да има сериозни последствия!

Междувременно напомняме, че ситуацията в България с овладяването на пожарите остава критична! Нека, който може и има желание да помогне, да го направи чрез един от следните методи:

SMS – DMS OGNEBOREC на номер 17 777;

Банков превод по сметка: IBAN: BG11UNCR 7000 1522 2002 11

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Национална асоциация на доброволците в Република България;

С карта и Paypal за кампанията в platformata.bg на този линк https://platformata.bg/…/2413…/details/campaign.html;

Онлайн дарение в DMS този линк https://dmsbg.com/30708/dms-ogneborec-nadrb/.

Пожарът в Гърция вече е и на наша територия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции