<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234235" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отменени и за...

Израелската армия е убила лидери на “Хамас” и “Хезбула” (видео)

31 Юли 2024
0 206

Политическият лидер на “Хамас” Исмаил Хания и военният командир на “Хезбула” Фуад Шукр са били убити от израелската армия. Хания е бил убит в Техеран, а Шукр – в Бейрут.

Властите в Техеран разследват покушениеята. „Хамас” твърди, че Хания е загинал в следствие на „коварно ционистко нападение в резиденцията му в Техеран”. Покушението е извършено след церемонията по встъпване в длъжност на новия ирански президент, предава NOVA.

Израелската армия е убила лидери на &#8220;Хамас&#8221; и &#8220;Хезбула&#8221; (видео)
Източник: X / istockphoto

Израел порази няколко училища в Газа – има загинали (видео)

Исмаил Хания е виден член на Хамас от края на 80-те. Три години лежи в Израелски затвор след първата палестинска интифада. През 2006 г. е назначен за палестински министър-председател от президента Махмуд Абас, след като Хамас печели най-много места в палестинските избори. Той е освободен година по-късно, след като групата изгонва партията на Абас – Фатах от ивицата Газа в седмицата на брутално насилие.

Фуад Шукр е Фуад е дясната ръка на лидера на “Хизбула” Хасан Насрала, негов съветник за военните операции и и ръководител на стратегическото подразделение на ливанската шиитска групировка. От групировката все още не са потвърдили неговата смърт.

Ракетният удар се явява най-сериозната израелска ескалация от началото на конфронтациите между Хизбула и Израел от 8 октомври.

Израелската армия е убила лидери на “Хамас” и “Хезбула” (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции