<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съобщиха кол...

Следовател: Снималите отблизо взрива край Елин Пелин да се явят за разпит (видео)

31 Юли 2024
0 189

Следовател: Снималите отблизо взрива край Елин Пелин да се явят за разпит. Този призив отпрати в ефира на БНТ говорителят на Националната следствена служба Мариян Маринов.

Той заяви, че има информация, че преминаващи с колите си покрай гърмящия склад с фойерверки са спирали, за да снимат с телефоните си. Маринов ги призова да отидат в сградата на следствието, за да предадат записите си. Също и да бъдат разпитани, за да може разследващите да си изяснят времево какво се е случило по време на инцидента.

Следовател: Снималите отблизо взрива край Елин Пелин да се явят за разпит (видео)
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Следователят каза още, че има свидетелски показания, които дават на разследващите насока за версията за взривовете от миналата седмица. Той обаче не уточни върху какво работят колегите му. Въпреки това подчерта, че вече има “относителна яснота” каква е причината за инцидента, при който загинаха четирима души.

Маринов допълни, че все още има тлеещи огнища в складовете, където температурата достига 100-150 градуса. Там разследващите не могат да влязат да направят оглед. По думите му едва когато се огледа епицентърът на взривовете, тогава ще може да се каже каква е причината за тях.

Следовател: Снималите отблизо взрива край Елин Пелин да се явят за разпит (видео)
Мариян Маринов / Снимка: Скрийншот, видео БНТ

Той добави още, че двете открити тела в обгорелите складове са идентифицирани и очаква прокуратурата да обяви кои са загиналите. Освен ДНК експертизите, до момента са направени още и съдебно-медицински.

Маринов обърна внимание, че записите от камерите в склада не се пазят в облачно пространство. Тоест няма как да се види какво се е случило непосредствено преди взривовете.

Коментарът на “Господарите”

Българският народ дълго ще помни и ще скърби за този трагичен случай. Четири човешки съдби бяха погубени в тези складове… Не можем да си представим през какво преминават близките им!

Надяваме се в най-скоро време да бъдат установени причините за взрива и ако има отговорни за погубените животи, то те да понесат последствията и да бъдат наказани подобаващо!

Взрив в склад за фойерверки край Елин Пелин (видео)

Жителите на Елин Пелин разказват за преживения ужас (видео)

Баща и дъщеря са тежко пострадалите при взривовете край Елин Пелин (видео)

Работи се по всички възможни версии за взривовете край Елин Пелин (видео)

Ето кой е собственикът на фирмата за пиротехника в Елин Пелин и колко печели

Три са вече жертвите при взривовете край Елин Пелин (видео)

Излязоха резултатите от първата медицинска експертиза след взрива край Елин Пелин (видео)

Синът на собственика на взривените складове край Елин Пелин също е загинал

Следовател: Снималите отблизо взрива край Елин Пелин да се явят за разпит

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции