<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234278" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Следовател: С...

Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин

31 Юли 2024
0 432

Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин. Причината за смъртта им е баротравма, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Синът на собственика на взривените складове край Елин Пелин също е загинал

Ето кой е собственикът на фирмата за пиротехника в Елин Пелин и колко печели

Заключението на експертите е, че откритите на местопроизшествието силно овъглени трупове са на Т.П., на 22 години. И на С.М., на 60 години. Причината за смъртта им е баротравма.

Преди няколко дни собственикът на взривените складове съобщи, че именно Т.П. са инициалите на сина му Тодор Попов. При взривовете загинаха и специалистът по пиротехника доцент Петър Шишков и 20-годишната му дъщеря Кристина Шишкова. Все още няма данни за загиналия С.М. и каква е била дейността му в завода.

Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин
снимка: iStock

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в столицата и се извършват от екип на Националната следствена служба. Предстоят още разпити, експертизи и огледи на местопроизшествието.

Нашите съболезнования за тежката загуба на семействата на загиналите. Очакваме в най-скоро време да научим какво точно се е случило в нощта на инцидента и ако има виновни за погубените човешки животи, те да понесат своята отговорност.

Идентифицираха жертвите на взривовете край Елин Пелин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции