<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пеевски срещ...

Депутатите щяха да се сбият заради награждаване на министър от социализма (видео)

01 Август 2024
0 824

Депутатите щяха да се сбият заради награждаване на министър от социализма. Повод за словесната разправа, която беше напът да премине във физическа стана решението на служебното правителство да предложи за награждаване с орден „Стара планина” първа степен бившият министър на културата Георги Йорданов.

Той заемаше поста в последните години на социалистическия режим – между 1982 г. и 1989 г.

В мотивите на служебния кабинет за награждаването на Георги Йорданов са посочени приносът му за развитието на културата. Предложението съвпада и с 90-ата му годишнина.

Скандалът в 50-ото Народно събрание започна заради противопоставянето на ПП-ДБ чрез декларация. Тяхното несъгласие с решението почти доведе до бой.

Председателят на НС Рая Назарян даде почивка, за да се охладят страстите. След нея Атанас Атанасов продължи изказването си, но обграден от парламентарните квестори.

Депутатите щяха да се сбият заради награждаване на министър от социализма (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА (ЛФ)

„Абсурдно е това, което се случва. Минаха 35 години. Българските граждани трябва да имат оценка, когато са съсипвани съдби на хората”, заяви той.

 „Г-н Атанасов ще слушате цял ден. Не аз, а Атанасов е бил прокурор в Разград. Служили сте на тази власт”, обърна се Георги Свиленски към депутата от ПП-ДБ.

„Наистина е жалко и срамно това, че беше омерзено името на един достоен българин”, заяви Костадин Костадинов от „Възраждане”.

Пеевски срещу всички (видео)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза в кулоарите на парламента, че подкрепя искането на ПП-ДБ Георги Йорданов да не бъде награден с орден. Но поиска и още разграничавания.

„Министърът на културата и премиерът трябва да отменят това решение, което са взели. Ген. Атанасов също да се разграничи от внуците, които управляват града”, призова лидерът на ГЕРБ.

Видео: NOVA

Пореден парламентарен цирк за незначителни неща, докато важните теми за българите висят неизяснени в пространството…Но това са си, в цялата им прелест, нашите политици, скъпи приятели!

Депутатите щяха да се сбият заради награждаване на министър от социализма

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции