<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234417" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето коя държа...

Боксьорка отказа с два удара съперничката си на Олимпиадата в Париж (видео)

01 Август 2024
0 9203

Боксьорката Анджела Карини прекрати своя спорен мач на Олимпиадата в Париж с Имане Халиф след само 46 секунди. 25-годишната Карини получи два удара от Келиф, която миналата година не премина тест за пол, преди внезапно да реши да прекрати срещата, пише The Sun.

Родената в Неапол боксьорка не поздрави противничката си след мача в полусредна категория, след като Халиф се опита да се приближи до нея. След това Карини падна на колене и избухна в сълзи.

Боксьорка отказа с два удара съперничката си на Олимпиадата в Париж (видео)
Стоп кадър: Eurosport

МОК: Достатъчно е, че транссексуалните боксьорки са жени по паспорт, за да участват (видео)

Имане Халиф, също на 25 години, е един от двамата спортисти, които бяха допуснати да се състезават в женския бокс, след като бяха дисквалифицирани от миналогодишното Световно първенство за жени за неспазване на критериите за допустимост. Международният олимпийски комитет (МОК) заяви, че Келиф е била дисквалифицирана в Ню Делхи заради неспазване на тест за нивата на тестостерон.

След мача, говорител на италианския отбор разкри, че приятели и семейство са казали на Карини да не излиза на ринга изобщо.

Видео: EuroSport

Боксьорка отказа с два удара съперничката си на Олимпиадата в Париж (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции