<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234454" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чрез турско п...

Байдън публикува първа снимка на освободените от Русия американци

01 Август 2024
0 126

Байдън публикува първа снимка на освободените от Русия американци. Това стана възможно след историческата размяна на затворници между Русия и Запада, предаде NOVA.

Американският президент сподели в социалните мрежи снимка на новоосвободените американци в самолета и заяви, че те „са започнали пътуването си обратно в прегръдките на своите семейства”.

След като преживяха невъобразимо страдание и несигурност, американците, задържани в Русия, са в безопасност, свободни са и започнаха пътуването си обратно в прегръдките на семействата си“, написа Байдън в социалната мрежа X.

Чрез турско посредничество се осъществява една от най-големите размени на затворници

Освободените американци се отправят към Съединените щати и историческата размяна на затворници между Русия и Запада е завършена“, съобщи по-рано източник от турските служби за сигурност пред CNN.

Припомняме, че Националната разузнавателна организация на Турция МИТ проведе най-мащабната операция за размяна на затворници в последно време в Анкара.

Байдън публикува първа снимка на освободените от Русия американци
Снимка: iStock

По време на акцията е извършена размяна на 26 затворници от затвори от седем държави. Това са САЩ, Германия, Полша, Словения, Норвегия, Русия и Беларус.

В рамките на операцията затворниците са били транспортирани до Турция със седем самолета. Включително два от САЩ и по един от Германия, Полша, Словения, Норвегия и Русия.

Байдън публикува първа снимка на освободените от Русия американци

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции