<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Прокуратурата няма да проверява твърденията на Цветан Василев

19 Септември 2016
0 3650

Прокуратурата няма да проверява твърденията на бившия мажоритарен собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев. Това заяви пред "Дневник" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя уточни, че след като Софийската градска прокуратура се е запознала с изнесените от Василев данни е преценила, че няма основание да се самосезира и да започва проверка за истинността на информацията.

 

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ЗА ПЕЕВСКИ: БИЛ МИ Е ПОЛЕЗЕН, ТОЙ Е ЕНЕРГИЧЕН И АКТИВЕН ЧОВЕК (ЧАСТ 1)

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПЕЕВСКИ ДЪЛЖЕШЕ ОКОЛО 150-200 МЛН. ЕВРО НА КТБ (ЧАСТ 2)

 

В България има два клана – на Пеевски и на премиера. Повечето банкери са помогнали за "пуча" на КТБ, сделката за "Виваком" е апотеоз на срама, а след 2009 г. в България има мафия на власт. Това са част от коментарите на Василев, който от две години пребивава в Сърбия и за когото прокуратурата поиска екстрадиция. Част от коментарите в социалните мрежи след интервюто бяха, че банкерът за първи път говори с конкретика. В интревюто той посочва конкретни фирми, имена и сделки.

 

БИВШИЯТ МИНИСТЪР НА ПРАВОСЪДИЕТО: ПРОВЕРЕТЕ ТВЪРДЕНИЯТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

 

В петък президентът Росен Плевнелиев също призова прокуратурата да провери дали Цветан Василев казва истината. "Демократичната държава не се базира на силни лидери, а на силни институции. Ако България е демократична държава, сега е моментът и не българският държавен глава или българските политици да се упражняват по тази тема, или някои други удобно да мълчат, или някои други удобно да се захвърлят с този или онзи парцал. Прокуратурата да се захване, крайно време е, много време мина", подчерта Плевнелиев.

 

ПРЕЗИДЕНТЪТ: КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПРОКУРАТУРАТА ДА ПРОВЕРИ ТВЪРДЕНИЯТА НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

 

Малко по-рано и бившият министър на провосъдието Христо Иванов коментира във "Фейсбук", че е задължение на държавното обвинение да провери твърденията на банкера. "Не е необходимо да вярваме на Василев с цялата му окаляност. Най-сетне стигаме до нивото на проверими твърдения, направени от непосредствен участник и наблюдател с името му (а не изтекли през трети лица)", коментира Иванов.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова пък определи твърденията на Василев, че съществува нерегламентирано политико-икономическо съдружие между депутата от ДПС Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов като "политическа атака". По думите й моментът за интервюто не е подбран случайно и то трябва да повлияе на резултатите от президентските избори. "Защо трябва да вярваме на този човек, след като той излъга толкова много българи?", попита риторично Бъчварова.

 

МИНИСТЪР БЪЧВАРОВА: ЗАЩО ДА ВЯРВАМЕ НА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ?

 

Междувременно въпросът с екстрадицията на Василев остава да бъде с много неизвестни.

 

АКО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ КАЗВА ИСТИНАТА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции