<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234639" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бащата на Има...

Ватиканът сподели какво мисли за откриването на Олимпийскитеи игри

04 Август 2024
0 1084

Ватиканът сподели какво мисли за откриването на Олимпийскитеи игри. Религиозната институция, известна по цял свят, заяви, че е натъжена от сцената, приличаща на пародия на “Тайната вечеря” на Леонардо да Винчи. Припомняме, че тя бе представена на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Париж.

Е, за момента обаче папата и неговите хора не предлагат екзорсизъм на организаторите и участниците в скандалното откриване на Игрите. Позицията е малко по-различна, както разбирате.

“Тормозът над Имане Хелиф и Лин Ю-тин е неприемлив”: Шефът на МОК защити боксьорките

Ватиканът сподели какво мисли за откриването на Олимпийскитеи игри

“Светият престол беше натъжен от някои сцени по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж. И не може да не се присъедини към гласовете, издигнати през последните дни, за да изрази съжаление за обидата, нанесена на много християни и вярващи от други религии”, се казва в необичайното прессъобщение, публикувано в събота на френски език.

Въпросният откъс от церемонията на 26 юли наподобяваше библейската сцена на Исус Христос и неговите апостоли, които се хранят за последен път преди разпятието. Но на масата имаше травестити, транссексуален модел и гола певица в ролята на гръцкия бог на виното Дионис. Това пък пише Ройтерс. Материалът е цитиран от Дарик.

Два дни по-късно организаторите се извиниха, като подчертаха, че изобщо не са имали намерение да проявят неуважение към някоя религиозна група.

Изобщо около събитието в Париж скандалите не са един и два…

Ватиканът сподели какво мисли за откриването на Олимпийскитеи игри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции