<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отиваме на но...

Ето какво каза Рая Назарян след срещата с президента за служебен премиер (видео)

05 Август 2024
3 290

Ето какво каза Рая Назарян след срещата с президента Румен Радев за служебен премиер – ярки политически фигури не трябва да бъдат служебни премиери. Председателят на 50-ото Народно събрание разговаря с държавния глава във връзка с чл. 99, ал. 5 от Конституцията и кръга лица, които може да бъдат назначени за служебен премиер.

С държавния глава проведохме съдържателен и дълъг разговор по всички теми от дневния ред на обществото. Обсъдихме като важна и добра тенденция връщането на добрия диалог между партиите и се обединихме, че той трябва да продължи в предстоящата предизборна кампания“, подчерта тя.

Ето какво каза Рая Назарян след срещата с президента за служебен премиер (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА

По думите ѝ двамата са разговаряли и за нейното “евентуално съгласие за приемане на поста служебен премиер”.

Пред държавния глава препотвърдих моята позиция от преди няколко дни.  А именно, че ярки политически фигури няма да допринесат нито за добрия тон и добрия диалог между партиите в една предизборна кампания, която трябва да продължи, нито ще повишат доверието в политическия процес“, каза тя.

Тя подчерта, че “ГЕРБ ще се яви на тези избори с равен старт с всички останали политически формации. И ще се бори за честна победа”.

Ето и първия коментар на ИТН след проваления мандат (видео)

ИТН върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство по-рано днес. След като нито един от трите мандата за съставяне на правителство не беше изпълнен, предстоят предсрочни парламентарни избори. Предстоящият предсрочен вот ще бъде шести след редовните парламентарни избори на 4 април 2021 г. Последните предсрочни избори бяха на 9 юни тази година.

След промените в Конституцията за служебен министър-председател държавният глава може да избира измежду председателя на Народното събрание, управителя или подуправител на Българската народна банка (БНБ), председателя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместник.

Ето какво каза Рая Назарян след срещата с президента за служебен премиер (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции