<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Какво се случ...

Ето кои са най-желаните места в самолета

06 Август 2024
2 113

Ето кои са най-желаните места в самолета – пътниците си имат свои лични предпочитания. А те понякога нямат нищо общо с мнението на експертите. За авиокомпаниите е ясно, най-добрите места в самолета са очевидни. Затова и цените им са по-високи.

Гурутата на полетите от туристическия сайт Upgrade Points са анкетирали 3142 американци, пътуващи в периода от 14 юни до 20 юни, пише bTV. Те са показали на респондентите карта на местата за Boeing 737-800 и са ги накарали да изберат най-търсеното място за сядане. 41% от пътниците са били „склонни да седят в редицата на аварийният изход заради допълнителното пространство за краката и спокойствието от близостта до бърз изход в случай на спешност“.

Ето кои са най-желаните места в самолета
Снимка: iStock

Според проучването седалка 1A — първокласна седалка до прозореца, е най-добрият избор за участниците. Това може би не е изненадващо, тъй като предлага „достатъчно място за краката, лесен достъп до тоалетната, изглед от прозореца и предимството да бъдеш един от първите в самолета и извън него“.

Следват 7A и 7F, тъй като тези седалки от туристическия клас предлагат и много място за краката.

Родителите с малки деца често предпочитат преградните седалки на ред 7. Те осигуряват допълнително пространство за движение и по-лесен достъп до кошчетата над главите“, обясняват експертите.

Междувременно 1F  – първокласно място до прозореца, е на четвърто място, следвано от 7C на пето.

Като цяло 66,6% от респондентите предпочитат място до прозореца, докато 31,7% предпочитат място до пътеката. Интересното е, че много експерти са съгласни, че средата е най-безопасното място в случай на спешност.

Проучването установява още, че 60% от хората биха платили, за да изберат мястото си предварително. Американците твърдят, че биха платили над 33,59 долара допълнително за избрания от тях стол.

Вижте кое е най-безопасното място в самолета

Ето кои са най-желаните места в самолета

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции