<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=234951" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Обявиха имет...

Пакистанец платил на наемник да убие Тръмп – оказал се агент на ФБР под прикритие (видео)

07 Август 2024
0 256

Пакистанец платил на наемник да убие Тръмп – оказал се агент на ФБР под прикритие. За случая разказва BBC. Американските власти са повдигнали обвинение за предполагаем заговор за убийство на американски политици и служители.

Арестуван е пакистанецът Асиф Мърчант, свързан с Иран. 46-годишният мъж е обвинен в опит да използва наемен убиец в Ню Йорк, който да убие американски политици и служители. Сред мишените е бил и Доналд Тръмп. Директорът на ФБР Кристофър Рей нарече схемата „опасен заговор за наемно убийство директно от иранския наръчник“.

Макар че в обвинителния акт името му не се споменава, източници, цитирани от CBS, твърдят, че бившият президент е бил една от планираните мишени.

Асиф Мърчант беше арестуван през юли и е задържан в Ню Йорк.

Според обвинителния акт на Министерството на правосъдието той е пристигнал в САЩ от Пакистан през април. Преди това е прекарал известно време в Иран.

Твърди се, че след пристигането си той се е свързал с лице, за което е смятал, че може да помогне в заговора за убийство. Именно този анонимен източник по-късно съобщава на ФБР за плановете на Асиф Мърчант.

Според източника планът на Асиф бил да напусне САЩ още преди да бъдат извършени убийствата и да поддържат връзка от разстояние.

Заподозреният помолил анонимния източник да уреди среща с бъдещите убийци, пише още в обвинителния акт.

Така през юни месец анонимният източник го свързва с агенти на ФБР под прикритие, представящи се за наемни убийци. Така се оказва, че заплахата всъщност не е била истинска.

Мърчант е казал, че целите ще бъдат съобщени през последната седмица на август или първата седмица на септември.

Отбелязва се, че заговорът не е свързан с опита за покушение срещу Тръмп по време на митинг в Бътлър, Пенсилвания, на 13 юли от 20-годишния Томас Матю Крукс. Той беше застрелян от снайперист на Тайните служби на място.

Доналд Тръмп и официални лица, включително бившият му държавен секретар Майк Помпео, са изправени пред заплахи от Техеран, след като през 2020 г. наредиха убийството с дрон на Касем Солеймани, командир на иранските сили „Кудс“, в Ирак.

Видео: Х

Интересна история, чиято истинност вероятно политическите анализатори ще поставят под съмнение заради участието на Тръмп в предстоящите президентски избори в Щатите. Предстои да види… Припомняме, че само преди около месец срещу него имаше опит за покушение, но той оцеля и се размина само с ранено ухо.

Фотограф е заснел как куршумът лети към Тръмп (снимка)

Атентатът срещу Тръмп е извършен с най-харесваната пушка в Америка

Американци ликуват на първата публична изява на Тръмп след атентата (видео)

Пакистанец платил на наемник да убие Тръмп – оказал се агент на ФБР под прикритие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции