<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235057" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Фалшиви камп...

След изгонването на баща и син от игрище: Отварят училищните дворове в Пловдив за ваканцията (видео)

08 Август 2024
0 215

От понеделник всички общински училища в Пловдив отварят дворовете за игра на децата през лятната ваканция, предава bTV. Достъпът до тях ще бъде от 9:00 до 21:00 часа. Решението идва след инцидент, при който баща и син бяха изгонени с полиция от баскетболно игрище.

Факт е, че където училищата са затворени, учениците прескачат. Създаването на места, на които те да се социализират, да играят, да спортуват и да са далече от телефоните, е много важно“, коментира кметът Костадин Димитров, издал заповедта.

С общи усилия – с усилията на родителите, които възпитават децата си в невандализъм, с усилията на учителите, с усилията на преподавателите, ще постигнем желания резултат.“, посочи още той.

След изгонването на баща и син от игрище: Отварят училищните дворове в Пловдив за ваканцията (видео)
Източник: istockphoto

Полицаи изгониха баща и син, отишли да играят баскетбол в училищен двор (видео)

Целта е създаването на повече бази за спорт.

През миналия месец Георги Табаков и синът му са изгонени от полиция от училищен двор, докато играят баскетбол. Сега родителят благодари на кмета на Пловдив за това, че се търсят решения за проблемите на хората.

Някои от директорите на училища обаче се опасяват, че имуществото ще бъде изпочупено, а здравето на пребиваващите може да бъде застрашено. Според тях са необходими ясни правила за използването на училищните дворове.

Това не е казус, който изисква страшни усилия, за да бъде разрешен. Дворовете на училищата трябва да са отворени за децата до определено време. Ако учебните заведения се притесняват за материалната си база, могат да наемат един човек за охрана на пространството и да сложат камери.

Нека създаваме повече възможности за подрастващите да са навън и да се движат, вместо да се облъчват пред екраните.

След изгонването на баща и син от игрище: Отварят училищните дворове в Пловдив за ваканцията (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции