<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235097" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-накрая на...

Софиянецът, отглеждал незаконно Кроки, се сдоби с акт

08 Август 2024
0 394

Софиянецът, отглеждал незаконно Кроки, се сдоби с акт. Това стана след проверка на РИОСВ. Ведомството съобщи, че е установило сериозни несъответствия в документите на влечугото.

Софиянецът, отглеждал незаконно Кроки, се сдоби с акт
Снимка: РИОСВ

Оказа се, че номерът на чипа, адресът на отглеждане и името на собственика не отговарят на данните, посочени в регистрационната карта, представена на инспекцията. При извършената документална проверка и в регистъра беше констатирано, че човекът, представящ се за собственик, няма издадени регистрационни карти за отглеждане на животни.

Предвид установените нарушения, РИОСВ предприе незабавни мерки за отнемане на крокодила. Влечугото e временно настанено в Софийската зоологическа градина, където ще получи необходимите ветеринарни грижи. 

Най-накрая намериха по-добро място за живеене на Кроко (видео)

Софиянецът, отглеждал незаконно Кроки, се сдоби с акт
Снимка: Христо Касабов/БТА (ПБ)

На мъжът, отглеждал Кроки в дупка в столичния квартал “Ботунец”, район Кремиковци, беше съставен акт, съобщиха още от Министерството на околната среда и водите.

От ведомството допълват, че за 30 години (между 2004 и 2024 година) на територията на РИОСВ – София са регистрирани общо 23 крокодила, но този не е един от тях.

Коментарът на “Господарите”

Радваме се, че за Кроки има щастлива развръзка! От “Господарите” далеч не сме привърженици на зоологическите градини. Няма как да не се съгласим обаче, че в зоопарка в София за Кроко има по-добри условия на живот, отколкото в дупката в квартал “Ботунец”.

Българското законодателство не разрешава отглеждането на крокодили без необходимите документи. Следователно въпросният мъж ще си изтърпи наказанието за това, че е отглеждал Кроки незаконно.

А неговият случай нека послужи за урок, че не можем просто така да решаваме да оглеждаме екзотично влечуго! За това са необходими конкретни условия. Животните не заслужават да се мъчат само защото някой иска да се хвали, че си има крокодил в двора!

Софиянецът, отглеждал незаконно Кроки, се сдоби с акт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции