<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 51 общини в Бъ...

Проучване на проблемите пред ЛГБТ ученици е подложено на атаки в социалните мрежи

09 Август 2024
0 198

Проучване на проблемите пред ЛГБТ ученици е подложено на атаки в социалните мрежи. Става въпрос за национално проучване за преживяванията на ЛГБТ учениците между 14 и 19 години. Това съобщават авторите на проучването от фондация Сингъл Степ, пише Свободна Европа.

Преди два дни с промени в Закона за предучилищното и училищното образование парламентът забрани т.нар. “пропаганда” на “нетрадиционна сексуална ориентация” сред деца.

Поправката беше внесена от проруската партия “Възраждане” и подкрепена от ГЕРБ, ДПС, БСП, “Има такъв народ” (ИТН) и всички 16 независими депутати. Тя предизвика и протести в София.

Дълбоко сме обезпокоени от инсинуациите и разпространението на подвеждаща информация, увеличаващия се език на омразата и обидните квалификации, насочени както към работата ни, така и към представителите на общността, която активно подкрепяме“, се казва в позицията на неправителствената организация.

Пореден протест срещу спорния закон за “ЛГБТ пропагандата”

Проучване на проблемите пред ЛГБТ ученици е подложено на атаки в социалните мрежи
Снимка: Николета Василева/БТА (ПБ)

Тя вече е затворила национално представителното си проучване за предизвикателствата пред ЛГБТ учениците в българските училища, защото броят необходими участници вече е достигнат.

Предстои обработването на данните и обобщаването им в доклад с препоръки, който ще бъде публикуван през есента, съобщава фондацията. Тя цитира данните от предишното си проучване, проведено през учебната 2017/2018 г., в което са участвали над 800 ученици от 14 до 19 г. от цялата страна.

То разкрива тревожни нива на тормоз и насилие, както и липсата на ефективни методи за превенция.

Според данните от него:

71% от ЛГБТ учениците са вербално тормозени;

34% от ЛГБТ учениците са физически тормозени;

19% от ЛГБТ учениците са претърпели физическо нападение;

51% от ЛГБТ учениците планират да напуснат страната след завършване на училище именно заради своята сексуалната ориентация или полова идентичност.

Законът за “ЛГБТ пропагандата” предизвика огромна реакция в обществото (видео)

Проучване на проблемите пред ЛГБТ ученици е подложено на атаки в социалните мрежи
Снимка: Николета Василева/БТА (ПБ)

Националното проучване е независимо и се провежда без подкрепата на Министерството на образованието и науката или на конкретни училища, казват от фондацията. Изследването е част от проект, осъществен с подкрепата на ILGA-Europe, в партньорство с фондация ГЛАС и Ресурсен център Билитис. Участието в проучването е доброволно и анонимно, като се гарантира анонимността и безопасността на всички участници.

Депутатите забраниха “ЛГБТ пропагандата”, мотивирани от експеримент на “Господарите” с дете с двама татковци

Ние от “Господарите” имаме заслуга за това велико решение на депутатите. Само преди няколко месеца нашият екип си направи поредния “трол експеримент” и наивните полици лапнаха кукичката като най-големите шарани.

Урок за деца с двама татковци?! Ето я истината за учебника за 4-ти клас! (“Шок! Ужас! Бомба!”)

Измайсторихме си фалшив учебник по български език за 4-ти клас, в който написахме фалшива задачка. В условието на задачата главни герои бяха двамата татковци на Марти.

Бързо, бързо споделихме видео на “учебника” от “трол” профил, а останалите тролчета още по-бързо го разпространихме. Експериментът ни стигна дотам г-н Костадин Костадинов да го коментира от парламентарната трибуна!

Успяхме да ви докажем за пореден път колко бързо се разпространява пропагандата и дезинформацията!

Така че, скъпи приятели, не се вълнувайте дали децата имат майка и баща, две майки или двама бащи, вълнувайте се да са добре информирани и ги възпитавайте да мислят критично!

Проучване на проблемите пред ЛГБТ ученици е подложено на атаки в социалните мрежи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции