<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235393" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И днес имаме ...

Ето в кои държави най-много хора живеят под наем. Има данни и за България

11 Август 2024
0 938

Ето в кои държави най-много хора живеят под наем. Има данни и за България. Тази интересна статистика идва от Statista Global Consumer Survey и е повод за размисъл.

Юлиян Димитров – палачът, за който ви разказахме преди година, продължава да придобива имоти чрез заплахи (видео)

Оказва се, че в Швейцария най-много хора живеят под наем. Там хората имат висок стандарт на живот, но са високи и ежедневните разходи. 70% от населението в страната живее под наем.

Ето в кои държави най-много хора живеят под наем. Има данни и за България

На второ място са германците. Тяхната икономика е номер едно в Европа. Въпреки че хората в Германия имат достатъчно пари да си позволят жилище, 64% от тях търсят имот от хазайн.

Малко под половината от хората във Франция, Великобритания и Канада пък са наематели. На противоположния полюс застават Русия и Китай, където повече от 8 от 10 души разполагат със собствено жилище. А под 15 на сто от населението им живее под наем, пише Money.

България

У нас над 84% от хората разполагат със собствено жилище, казват данните. Нашата народопсихология ни задължава да имаме собствен дом. Е, виждаме, че в доста страни, и то по-богати от нашата, това не е така. Пък и в момента цените, особено в София, са толкова бомбастични, че човек трудно би закупил апартамент или къща.

Ето в кои държави най-много хора живеят под наем. Има данни и за България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции