<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235425" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Артистът Фил...

Зафиров съобщи с кои партии БСП ще се яви на изборите – Нинова няма да е в листата (видео)

11 Август 2024
0 310

Зафиров съобщи с кои партии БСП ще се яви на изборите – Нинова няма да е в листата. Той обясни, че по уставни ограничения, приети именно от бившия лидер на партията, всеки с 12 години стаж като народен представител, не може да се кандидатира повече за такъв.

Временно изпълняващият функциите председател на левицата Атанас Зафиров обяви пред БНТ, че Корнелия Нинова няма да е част от листите на партията на предстоящите парламентарни избори през октомври.

Зафиров съобщи с кои партии БСП ще се яви на изборите &#8211; Нинова няма да е в листата (видео)
Снимка: Скрийншот, видео БНТ

Вчера (10 август) се проведе заседание на Националния съвет на БСП, на което беше взето решение да се направи проверка на поведението на бившия лидер и приближените около нея. Зафиров дори обвини Нинова, че с действията си саботира партията.

Той даде за пример решението на съда да потвърди Зафиров като изпълняващ функциите на председател на партията, което е обжалвано. Заради това сметките на левицата са блокирани и по думите му политическата сила не може да изпълнява нормално функциите си.

С кого ще коалира БСП?

“В листите ще заложим на регионалния принцип. Ще излъчваме хора, които са познати в регионите, защото именно такива хора могат да съберат висока подкрепа”, обясни Зафиров.

Атанас Зафиров добави, че към коалицията около БСП, която ще се яви на изборите, са се присъединили “Левицата”. В нея са партии като “Изправи се, БГ”, АБВ и “Движение 21”. По думите му в обединението са още социалдемократи, еколози и комунисти.

Зафиров направи и уточнение, че кандидатурата на служебен премиер не идва от БСП. За предстоящите избори изрази надежда да има широк публичен дебат, в това число между политическите лидери, за да излязат да гласуват колкото се може повече хора.

БСП ще се яви като коалиция на изборите през октомври (видео)

Вчера Атанас Зафиров обяви по време на брифинг, че БСП ще участва като коалиция на предстоящите парламентарни избори.

Зафиров съобщи с кои партии БСП ще се яви на изборите – Нинова няма да е в листата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции