<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235544" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сигнал за гор...

Кадри показват евакуацията на Белородската област заради украинското настъпление (видео)

12 Август 2024
0 136

Кадри показват евакуацията на Белородската област заради украинското настъпление. Това се случва след като губернаторът на областта Вячеслав Гладков каза, че украинските сили са “активни на границата на Краснояружкия район”.

Русия твърди, че Украйна е влязла на нейна територия

Части от руския регион Белгород бяха евакуирани в понеделник сутринта, около 11 000 души вече са евакуирани. “Заради здравето и сигурността на нашето население ние започваме да преместваме хората, които живеят в Краснояружки, на по-безопасни места”, каза Гладков в Telegram. По-късно той предупреди жителите, че целият регион е под ракетна тревога.

Кадри показват евакуацията на Белородската област заради украинското настъпление (видео)
снимка: Youtube/The Times and The Sunday Times

Губернаторът посети село Ракитное в Белгород – едно от местата, където са докарани хора, евакуирани от граничните с Украйна райони.

Руски официални лица казват, че атаките на Украйна срещу руска суверенна територия имат за цел да покажат на своите западни поддръжници, че Киев все още може да провежда големи военни операции, докато се опитва да спечели разменна монета преди евентуални преговори за прекратяване на огъня.

Видео: Youtube/The Times and The Sunday Times

Кадри показват евакуацията на Белородската област заради украинското настъпление

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции