<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235578" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Украйна конт...

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви Володимир Зеленски

12 Август 2024
2 232

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви Володимир Зеленски. В редовното си вечерно изявление към нацията украинският президент коментира, че войната се връща обратно в Русия след опита ѝ да я пренесе в други страни, предаде БТА.

Зеленски обясни, че украинското нападение в руската Курска област е въпрос, който засяга сигурността на Украйна. Също, че Киев е завладял райони, откъдето Русия нанася удари.

Зеленски посочи, че от 1 юни насам руската армия е атакувала около 2100 пъти украинската Сумска област, която граничи с Курска област.

Русия донесе войната на другите, а сега тя се връща в дома ѝ. Украйна винаги е искала само мир и ние със сигурност ще го осигурим“, заключи украинският президент.

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви Володимир Зеленски

Украйна контролира 28 населени места в руската Курска област

Междувременно руският президент Владимир Путин свика събрание на силовите министри. Също директорите на службите за сигурност и губернаторите на областите, граничещи с Украйна.

Общо трябва да бъдат евакуирани 180 хиляди души.

Вече започна евакуация и в съседната Белгородска област. Там няма украинска операция, но 11 хиляди души са били извозени превантивно. Управата на Курска област докладва на Путин, че Украйна е окупирала район с размери 40 километра на ширина и 12 километра в дълбочина. Те определиха ситуацията като “сложна”, допълва NOVA.

Основната задача пред Министерството на отбраната е да прогони противника от нашата територия и заедно с пограничната служба да осигури надеждна защита на държавната граница. По всичко личи, че противникът се стреми към подобряване на преговорните им позиции в бъдеще. Но за какви преговори може да става дума с хора, които безразборно нанасят удар по мирни хора и цивилна инфраструктура или се опитват да създадат заплаха за обекти на ядрената енергетика”, коментира Владимир Путин.

Кадри показват евакуацията на Белородската област заради украинското настъпление (видео)

Русия трябва да бъде принудена да сключи мир, заяви Володимир Зеленски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции