<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Служители на ...

Полицията и прокуратурата обискират имоти на Румен Гайтански

14 Август 2024
2 432

Полицията и прокуратурата обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка. По информация на NOVA Комисията за противодействие на корупцията провежда акция във връзка с неправомерно усвоен кредит от ББР.

Става дума за близо 150 млн. лв., дадени на фирма, свързана с Вълка.

Акцията тече на адреси в София и в офиси на „Кристална вода” в Кърджали. По предварителна информация се претърсват и адреси, свързани с бившия директор на ББР Стоян Мавродиев.

Полицията и прокуратурата обискират имоти на Румен Гайтански
Източник: BNews.bg

Припомняме, че антикорупционната комисия проверява данни за допуснати от длъжностни лица от ББР безстопанственост и присвоявания във връзка с договор, сключен на 17 юни 2019 г. С него от банката на “Роудуей кънстракшън” е предоставен кредит в размер на 148.5 млн. лв. За неговото обезпечение е представен сключен договор за доставка на инертни материали от “Пътстройинженеринг” АД.

Основен акционер в последното дружество е “Биомайнинг” АД. В хода на разследването са установени данни, че и трите търговски дружества в действителност се управляват от българския гражданин Румен Гайтански-Вълка.

КПКОНПИ откри връзка между кредита на Гайтански и ТЕЦ “Варна” на Доган

Прокуратурата беше образувала досъдебно производство по същия казус. Разследването на кредита на Гайтански от ББР обаче беше потулено. Обвинението заяви, че го прекратява поради липса на доказателства и заради пропуснат срок за обжалване.

Разследването за кредита на Вълка от ББР е прекратено

Но ето че сега, няколко дни след обявяването на датата на новите предсрочни избори, държавните механизми отново се задействат. Интересно чии интереси обслужват те…

Полицията и прокуратурата обискират имоти на Румен Гайтански

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции