<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235713" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Депутатите о...

Депутатите отказаха да включат райския газ в списъка с наркотични вещества

14 Август 2024
0 216

На днешното заседание на Народното събрание депутатите отказаха да включат диазотния оксид (райски газ) в списъците с наркотични вещества и прекурсорите.

Въпреки че всички народни представители бяха единодушни относно тежката ситуация в страната с разпространението и употребата на веществото, основният им довод срещу решението е, че райският газ не е наркотик. А неговата продажба е вече забранена чрез приетите промени в Закона за здравето.

Парламентът най-после забрани продажбата на райски газ на физически лица

Според комисията за наркотичните вещества, райският газ не може да бъде класифициран като наркотично вещество, тъй като не изпълнява нужните критерии.

Депутатите отказаха да включат райския газ в списъка с наркотични вещества

Ние от “Господарите” не напразно обръщаме толкова голямо внимание на всеки случай, в който е замесен райски газ. Защото веществото Е наркотик.

Тийнейджъри от Сандански са в реанимация след натравяне с алкохол и райски газ

Неговата употреба далеч не е безобидна, а достъп до веществото има всеки, който разполага с малко пари и телефон, дори непълнолетните. Нещо повече – дишането му се е превърнало в такава мода, че заведения по нашето Черноморие са отворили специална позиция “балонеса”.

В същото време виждаме как все повече млади хора си позволяват да използват субстанцията, докато управляват превозни средства. Излишно е да коментираме колко безотговорно и опасно е това.

Младежи дишат райски газ на кръстовище в центъра на София (видео)

Родители дишат райски газ в компанията на бебето си (снимка)

Шофьор с луксозна спортна кола кара с мръсна газ и с балон с райски газ в ръка (видео)

Затова трябва да направим всичко възможно, за да ограничим разпространението и употребата на флаконите, освен за медицински цели.

Депутатите отказаха да включат райския газ в списъка с наркотични вещества

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции