<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235783" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След изгонва...

Пореден турист реши да се изкъпе в едно от Седемте рилски езера (видео)

15 Август 2024
4 953

Граждани сигнализират, че са забелязали пореден турист, който се къпе в Бъбрека – едно от защитените Седем рилски езера, предава NOVA.

На кадри от сряда сутринта се вижда как момче влиза във водите на езерото и след това започва да плува.

Само в сряда имаме пет предотвратени опита за навлизане в езерата. Специално за конкретния случай сигнал не е изпратен. Не е имало човек в района, който да реагира. Затова призовавам всеки, който стане свидетел на подобно нарушение – да ни уведоми. Навсякъде има табели – на български и английски език, на които пише, че къпането в езерата е забранено”. Това заявява директорът на Национален парк “Рила” Красимир Андонов.

Пореден турист реши да се изкъпе в едно от Седемте рилски езера (видео)
Източник: istockphoto

Група туристи са заснети да се къпят в едно от Седемте рилски езера

Той обясни, че първоначално се пише акт за установяване на административно нарушение.

След това се издава наказателно постановление. Но когато нямаме изпратен сигнал и нарушителят не е заловен на място, е трудно да бъде установено кой е той.”, подчерта Андонов.

И допълни, че само за този сезон има наложени 7-8 глоби за къпане в езерата.

Най-вероятно става въпрос за някакъв вид геройство – напук на забраната да се изкъпеш в защитена природна забележителност.

Рилските езера са едно от богатствата на България, които трябва да бъдат съхранени, ако искаме да ги спасим, без да се налагат крайни мерки като ограничаване на достъпа. Трябва всички да проявим отговорност и да намалим своето въздействие върху екосистемите.

Несериозно е за пореден път да бъдат пренебрегвани табелите и забраните!

Пореден турист реши да се изкъпе в едно от Седемте рилски езера (виде)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции