<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235796" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Община Банкя ...

Арестуваха стопанисващата нелегалния дом за възрастни хора в Банкя, в който при пожар загина човек

15 Август 2024
0 193

Арестуваха стопанисващата нелегалния дом за възрастни хора в Банкя, в който при пожар загина човек, съобщи служебният вътрешен министър Калин Стоянов. Тя ще остане в ареста поне 24 часа.

Община Банкя разбрала едва след пожара за съществуването на старческия дом (видео)

Вчера стана ясно, че от община Банкя не са знаели за съществуването на нелегалния дом. И това, докато той се помещава в сграда-паметник на културата.

Подобни домове далеч не съществуват само в Банкя и далеч не са ново явление. Обикновено за тях се разбира едва след като се случи трагедия. Припомняме ви разследванията на “Господарите” за подобни още преди няколко години:

Възрастни хора живеят в нечовешки условия и мръсотия в незаконен старчески дом

ОТКРИХМЕ НЕЛЕГАЛЕН СТАРЧЕСКИ ДОМ В СОФИЯ

Припомняме и на институциите, че е важно да следят да не се допуска съществуването на подобни “институции”. Те са опасни и вместо да осигурят достойни старини на възрастните, им носят по-бърза смърт! Крайно време е за по-строг контрол, а не за вайкане, когато вече е прекалено късно като в случая в Банкя.

Друг важен момент са близките на възрастните хора. Факт е, че не всеки има възможност да се грижи за роднините си след определена възраст. Но е въпрос на отговорност да се проверява мястото, на което ще доверите тази грижа. Има официален регистър на тези домове и една бърза справка може да спести много главоболия. Той е достъпен ТУК!

Скъпи приятели, ако имате информация за подобни места за настаняване, сигнализирайте ни – нека заедно ги осветлим и накараме институциите да си свършат работата навреме!

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции