<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235852" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Има задържан...

Пожар гори на метри от къщи в Сливен (видео)

15 Август 2024
0 379

Пожар гори на метри от къщи в Сливен. Огънят е възникнал в района над квартал “Комлука” в града. Пожарът е тръгнал от незаконно сметище и е обхванал бързо храсти и дървета в района. Той е на метри от последните къщи в квартала, но няма опасност за тях и хората. Криминалисти са установили, че в района лица са горили отпадъци. Има задържан, информира NOVA.

Пламъците са съвсем близо до възстановения параклис “Свети Георги” и приближават към 33-метровия кръст на върха на баира.

Пожар гори на метри от къщи в Сливен (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Пет пожарни автомобила участват в гасенето. Две от колите са разположени близо до къщите, за които към момента опасност няма. Това съобщи комисар Денчо Чомаков – директор на Регионалната дирекция на Пожарната.

Огънят е обхванал смесена гора и заплашва да се разрасне.

Екипаж от 24-а авиобаза в Крумово с вертолет Ми-17 и 21 военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен се включиха в действията на огнеборците за потушаването. Местността, в която се е разразил пожарът, е част от Природен парк “Сините камъни”. Община Сливен осигури питейна вода за участниците в гасенето на пожара.

Изпратени са екипи на върха на хълма, където се намира големият кръст. В гасенето са включени и два автомобила на горските стопанства.

Тракторист призна, че е причинил пожара в Харманли

Припомняме, че всеки може да стане доброволец в борбата с огнените стихии в страната. Ситуацията с пожарите остава критична у нас. Нека, който има възможност и желание да помогне финансово, да го направи чрез следните методи:

SMS – DMS OGNEBOREC на номер 17 777;

Банков превод по сметка: IBAN: BG11UNCR 7000 1522 2002 11

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Национална асоциация на доброволците в Република България;

С карта и Paypal за кампанията в platformata.bg на този линк https://platformata.bg/…/2413…/details/campaign.html

Онлайн дарение в DMS този линк https://dmsbg.com/30708/dms-ogneborec-nadrb/.

Пожар гори на метри от къщи в Сливен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции