<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=235995" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Арестуваната...

Жена от Мисури се опитала да присвои имението на Елвис Пресли

17 Август 2024
0 53

Жена от Мисури се опитала да присвои имението на Елвис Пресли. Тя бе арестувана в петък по подозрение в опит да открадне с фалшиви документи Грейсленд, пише Mediapool.

По-рано през годината внучката на Пресли, актрисата Даниел Райли Киоу, започна дело срещу предполагаемата измамница Лиза Джанин Финдли, за да блокира продажбата.

Както се твърди в иска, ответникът е организирал схема за извършване на мошеническа продажба на Грейсленд, лъжейки, че дъщерята на Елвис Пресли е заложила историческата забележителност като обезпечение за заем, който не е успяла да изплати преди смъртта си“. Това каза главният заместник-помощник на генералния прокурор Никол М. Аржентиери, цитиран от местни медии.

Като част от тази нагла схема, ние твърдим, че ответникът е създал множество фалшиви документи и се е опитал да изнуди семейство Пресли за споразумение. Сега тя е изправена пред федерални обвинения“, твърди прокуратурата.

Обвинението твърди, че 53-годишната Финдли от Кимбърлинг Сити, Мисури, се е представяла като трима различни служители в несъществуващата частна компания-кредитор Naussany Investments & Private Lending LLC.

Твърдейки, че дъщерята на Пресли, Лиза Мари Пресли, е просрочила заем от 3,8 милиона долара, Финдли е поискала 2.85 милиона долара от семейството, като е подправила документи.

Жена от Мисури се опитала да присвои имението на Елвис Пресли

Отиде си дъщерята на Елвис Пресли

Когато подробностите за схемата излязоха наяве, се казва в иска, Финдли твърди, че е писала до семейството на Пресли и до съда, твърдейки, че истинският измамник е нигерийски крадец на самоличност.

Г-жа Финдли се е възползвала от много публичните и трагични събития в семейство Пресли като възможност да заграби името и финансовото състояние на наследниците на имението Грейсланд, опитвайки се да открадне това, което по право принадлежи на семейство Пресли, за нейна лична изгода“, каза Ерик Чен, разследващ инспектор.

Лиса Мари Пресли, дъщерята на Елвис Пресли, почина в началото на 2023 г. на 54-годишна възраст. Тя започва музикалната си кариера през 2003 г. Издава два студийни албума, които се продават успешно.

Омъжвала се е два пъти, първо за Майкъл Джексън, а след това с Никълъс Кейдж. Има четири деца, като единственият й син се самоубива през 2020 г.

Певицата е едва на 9 години, когато губи легендарния си баща.

Жена от Мисури се опитала да присвои имението на Елвис Пресли

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции