<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236153" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мийм на деня: ...

Tesla търси платени инструктори на роботите Optimus, които да се разхождат с 13-килограмов товар

20 Август 2024
0 113

През следващата година компанията Tesla на Илон Мъск ще започне да използва хуманоидни роботи Optimus за вътрешни операции. През 2026 година ще започне масово производство за снабдяване на компании от трети страни. За тази цел Tesla търис да наеме „инструктори„, които да обучават роботите.

Според секцията за работа на уебсайта на Tesla задълженията на оператор за събиране на данни в подразделението на компанията в Пало Алто включва използването на костюм за улавяне на движение и очила за виртуална реалност при извършването на определени движения.

Tesla търси платени инструктори на роботите Optimus, които да се разхождат с 13-килограмов товар
Източник: Tesla

Илон Мъск, след като детето му си смени пола: “Синът ми е мъртъв” (видео)

Кандидатите за тази работа трябва да са в добра физическа форма, тъй като задълженията на инструктора включват ходене повече от 7 часа на ден, носейки до 13,6 килограма товар. Кандидатите трябва да са високи между 170 и 180 сантиметра, за да могат да носят костюм за улавяне на движението и да се чувстват комфортно при продължителна работа в среда на виртуална реалност, която за някои хора може да бъде неприятна. Според Мъск Optimus ще бъде висок около 173 сантиметра, откъдето идват и тези изисквания за височина.

Способността да стои, седи и ходи, да се навежда и протяга, да кляка и да се обръща през целия ден също е сред изискванията към кандидатите. От „инструкторите“ ще се изисква да анализират събраната от тях информация и да изготвят доклади.

Те ще работят на гъвкав дневен и нощен график с един почивен ден и извънреден труд, ако е необходимо. Заплащането варира от 25 до 48 щатски долара на час с бонуси и придобивки.

Според Мъск няколко робота Optimus вече работят в завода на Tesla във Фримонт. Те пренасят акумулаторни клетки и ги подреждат в транспортни контейнери.

Видео: Tesla

Tesla търси платени инструктори на роботите Optimus, които да се разхождат с 13-килограмов товар

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции