<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236204" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вече година с...

Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова са заплашвани от една и съща психично болна жена (видео)

21 Август 2024
2 657

Преди почти година психично болна жена отправя заплахи срещу инфлуенсърката Ясмин Кирилова. Оказва се, че тя е същата, която заплашва и Дара Екимова, съобщава NOVA.

След многократни сигнали и предоставени доказателства ГДБОП установява самоличността и адреса на жена от Пловдив. Въпросната жена е настанена в специализирано заведение след проведено дело, но в последствие е пусната. След като излиза тя продължава с тормоза.

„В деня, в който излезе, започна да си прави нови акаунти. Пише ми, че ще изкорми детето ми. Не ѝ вдигам телефона, не отговарям на съобщенията. Свикнах да е част от живота ми. В момента чакам една експертиза от отдел „Киберсигурност” към ГДБОП. Вече се бави 6 месеца. Има 2-3 дела от майка ѝ срещу мен. Не осъзнава, че дъщеря ѝ е болна”, разказа през юни Ясмин Кирилова.

Тормозът над инфлуенсърка от психично болна жена продължава (видео)

„Тя описва в детайли как точно ще убие мен и детето ми. Ще ти направя това и това, ще дойда до вас. Преди около 3-4 дни излезе клипче в Tiktok, което има над 300 000 гледания, че детето ми е починало. Познати ми се обаждаха да ме питат добре ли сме.”, каза преди месеци и Дара Екимова.

Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова са заплашвани от една и съща психично болна жена (видео)

Така този тормоз в социалните мрежи се превръща в битка между десетки потърпевши и системата, която не знае какво да направи, когато жена с доказано психическо заболяване отправя заплахи за убийство.

Заплахите продължават, при това ежедневно. Публикува дори наши некролози. Просто нямаме абсолютно никакво развитие по случая, като изключим една малка победа и това е, че тя полежа месец и половина в клиника. Последните 2 седмици е много активна и агресивна. Откакто Саня излезе и говори за случая, съвсем излязоха нещата извън контрол. Наистина се страхувам, че може да извърши нещо. Знаеше рождения ден на детето ми и казваше, че ще дойде и ще ни застреля.”, разказва към днешна дата потърпевшата Дара.

Трайно решение на проблема очевидно няма. Последното, което получава в пощата си Ясмин Кирилова, е отговор от Районната прокуратура в Пловдив, че отказва да образува досъдебно производство. Според обвинението причината е, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление. А в отговора до Ясмин по-подробно пише следното:

Взаимно си разменят обиди от няколко години в социалните мрежи. Конфликтът продължава от години и не е спирал”.

Неприемливият и циничен език е използван и от двете страни – за мен е абсолютна клевета, защото аз никога не съм я обиждала. Такива чатове не съществуват, не са показани, няма ги по делото. В самото постановление пише, че не съществува жалба от мен. А всъщност има много такива, но просто няма точно по тази преписка. На мен вече ми омръзна да обикалям Хасково, Пловдив, София и накрая нищо”, споделя жената.

По същата тема и прокуратурата в София вдига ръце с аргумента, че лицето не може да носи наказателна отговорност заради психическото си заболяване.

Междувременно адвокатът на Ясмин Кирилова – Божидар Терзийски – също получава заплахи, че ако поиска принудително лечение за жената, децата му ще пострадат.

„Виждала съм я на живо в съда. Това е изключително болен човек. Тя получаваше тикове, трепереше цялата, позеленя, когато ме видя. Но майка ѝ явно не осъзнава, че не е добре. Според експертизите, които се правят на Гергана, тя няма нужда от попечител и е абсолютно адекватна. Може да се справя сама с живота си, но все пак не носи отговорност за действията си. И все пак няма нито един светъл период, в който тя да осъзнава реалността.”, каза още Ясмин.

Окръжната прокуратура в Пловдив отрича да има нужда от запрещение. Така се стига до задънената улица – жената е невменяема и не може да носи отговорност за действията си, но в същото време няма нужда от попечител и постоянна грижа.

„Тя осъзнава, че няма да бъде наказана. Пише ми „Сега ще видиш, сега е мой ред, делото е прекратено, сега ще ви атакувам, ще ви убия, вие няма какво да ми направите.” Това го е казвала хиляди пъти – че е защитена. Всеки ден нови профили, сменя IP адреси, сменя телефонни номера, имейли. Разбирам за още хора, които са тормозени – намира им роднините, намира им телефонните номера, адреси. Единственото, което ми остава, е да се пазя, да внимавам, да живея в страх.”, твърди потърпевшата.

Този ужасен казус повдига множество въпроси за тормоза в онлайн пространството, правомощията на институциите и възможните действия срещу психичноболни хора, които нарушават закона.

Скритият капан на известността в социалните мрежи (Коментарът на “Господарите”)

Недопустимо е хората да живеят в страх и под ежедневен психически тормоз, защото отговорните органи са се отказали и “няма какво да направят”.

В същото време подобни случаи зачестяват, като те не са ограничени само до социалните мрежи. Психичноболни хора редовно тормозят свои съседи и други граждани.

Психично болен заплашва деца и тормози жители на столичен квартал (видео)

В Добрич излизат на протест, след като психичноболен уби 56-годишен мъж (видео)

Психичноболен тормози и заплашва с години актрисата Гергана Стоянова (видео)

Психично болен от години тормози съседи – този път заплашил дете с нож (видео)

Състоянието на психиатричната помощ в страната е плачевно, а за реформи само се шепти. Материалната база изнемогва, специалистите са изключително малко и в резултат болните са оставени на произвола.

Така се получава, че винаги трябва да чакаме да се случи някаква трагедия, за да може институциите да започнат да си вършат работата. Евентуално. Крайно време е това да спре и да бъдат приложени адекватни реформи. Системата трябва да работи за всички!

Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова са заплашвани от една и съща психичн оболна жена (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции