<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236434" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учители, подп...

Нов закон в Афганистан забранява на жените да говорят на публични места

23 Август 2024
0 136

Талибаните в Афганистан забраняват на жените да говорят на публични места, както и да показват лицата си според нови закони, съобщава CNN. Законите влязоха в сила на 21.08., след като бяха одобрени от върховния лидер Хибатула Ахундзада. Целта им е борба с пороците и насърчаване на добродетелта.

Според новите правила жената е задължително да покрива тялото си по всяко време на обществени места. Покриването на лицето е от съществено значение, за да се избегне изкушаването на другите. Дрехите не трябва да са тънки, тесни или къси.

Нов закон в Афганистан забранява на жените да говорят на публични места
Източник: X / Islamic Emirate Afg

Талибаните обявиха, че връщат публичното убиване на жени с камъни в Афганистан

Жените също са задължени да се покриват пред немюсюлмани мъже и жени, за да избегнат поквара. Гласът на жената се счита за интимен и затова не трябва да се чува да пее, рецитира или чете на глас на публично място. На жените е забранено да поглеждат мъже, с които не са роднини по кръвна или семейна връзка и обратно.

След като завзеха властта през 2021 г., талибаните създадоха министерство за “насърчаване на добродетелите и предотвратяването на пороците”.
Министерството публикува своите закони за пороците и добродетелите, които обхващат аспекти от ежедневието като обществения транспорт, музиката, бръсненето и празненствата.

Видео: AlJazeera

Нов закон в Афганистан забранява на жените да говорят на публични места

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции