<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236448" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Възрастен мъ...

Пожар гори близо до границата ни с Турция

23 Август 2024
0 118

Пожар гори близо до границата ни с Турция. Огънят е пламнал в четвъртък следобед в землищата на пограничните села на област Ямбол – Голям Дервент и Крайново. Засегната площ е нараснала вече на близо 1000 декара, но и към момента няма опасност за близките населени места. Това потвърдиха за БТА областният управител на Ямбол Николай Костадинов и комисар Кольо Гяуров, началник на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност“.

Пожарът на територията на пограничните общини Елхово и Болярово пламна вчера следобед в труднодостъпен район. Горят сухи треви и храсти, както и широколистна гора.

Фронтът е близо до държавната граница, но към момента няма опасност да премине в съседна Турция.

Пожарните екипи са спрели развитието на пожара с насрещен огън, посочи областният управител.

Пожар гори близо до границата ни с Турция
Снимка: БТА архив

Тази сутрин силите са съсредоточени на просеката между селата Голям Дервент и Крайново, която бе прокарана при големите пожари в района в края на юли т. г. Гаси се във вътрешността на пожара. Няма опасност той да се развие към близките села Голям Дервент, Шарково или Крайново, потвърди комисар Кольо Гяуров.

На терен днес работят 12 екипа огнеборци, около 30 служители на горско стопанство и доброволци, 12 пожарни и един специализиран автомобил на горското, обяви говорителят на областната дирекция на полицията в Ямбол Татяна Павлова.

След агресията срещу полицаи в Добричко: Единият задържан е криминално проявен (видео)

Припомняме, че всеки може да стане доброволец в борбата с огнените стихии в страната. Ситуацията с пожарите остава критична у нас. Нека, който има възможност и желание да помогне финансово, да го направи чрез следните методи:

SMS – DMS OGNEBOREC на номер 17 777;

Банков превод по сметка: IBAN: BG11UNCR 7000 1522 2002 11

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Национална асоциация на доброволците в Република България;

С карта и Paypal за кампанията в platformata.bg на този линк https://platformata.bg/…/2413…/details/campaign.html

Онлайн дарение в DMS този линк https://dmsbg.com/30708/dms-ogneborec-nadrb/.

Пожар гори близо до границата ни с Турция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции