<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236588" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасен път в ...

Локомотив се е запалил по пътя Пловдив-Варна (видео)

26 Август 2024
1 58

Локомотив се е запалил по пътя Пловдив-Варна. Един от машинистите е припаднал и е откаран в болница, разказва NOVA.

Пътници бутаха влака за Димитровград, за да отстранят повреда

Персоналът забелязва искри под коша на локомотива около 22:30 часа в близост до Чирпан. Предприети са незабавни действия за спиране на влака и използване на наличните пожарогасители. Подаден е сигнал до служба Противопожарна безопасност и защита на населението, които са се отзовали на място за обезопасяване на локомотива.

Според очевидци един от машинистите е припаднал и е откаран с линейка в болница. Локомотивът и композицията са преместени в Пловдив, където ще бъде извършено разследване. Няма пострадали пътници. За пътуващите във влака е осигурен превоз с автобуси до Пловдив.

Локомотив се е запалил по пътя Пловдив-Варна (видео)
снимка: NOVA

„Влакът дойде с час закъснение. На 4-5 км преди Чирпан усетихме дим и миризма. Гореше локомотивът и то доста силно. Запали се в много пуста местност. Не можеха да спрат влака там, щеше да изгори целия. Успяха да го докарат до място, достъпно за пожарната”, заяви Атанас Ангелов.

Радваме се, че няма пострадали, но за съжаление, това е пореден случай, който доказва, че българските железници са несигурни и дори опасни. Само преди дни на пътници им се наложи да бутат локомотив, за да успеят да стигнат до Димитровград. Куриоз след куриоз. Докога?

Локомотив се е запалил по пътя Пловдив-Варна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции