<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236666" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рожен развя б...

Ново знаме на пилона на Рожен, но само за час (видео)

26 Август 2024
2 365

Ново знаме на пилона на Рожен, но само за час. Знамето на Рожен, за което хора сигнализираха в социалните мрежи, че е разпокъсано и се вее само бял флаг, бе подменено в следобедните часове с чисто ново, информира bTV.

От националния флаг, който беше издигнат на 111 м височина на Рожен, беше останало само бяло парче плат, а потребители в социалните мрежи коментираха с разочарование гледката.

Най-тежката гледка днес… Но и пълна еманация на случващото се в България. Чудесно е да си патриот. Лошото е когато си мислиш, че си, а правиш неща, от които се получава това…“, коментира потребител във Фейсбук.

Рожен развя бялото знаме – “патриотизмът” оцеля малко повече от година (видео)

Ново знаме на пилона на Рожен, но само за час (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Хората припомнят и колко много пари са били дадени за изграждането на пилона.

Спомняте ли си каква полемика се разгоря във Фейсбук по повод 111-метровия пилон на Рожен? От дистанцията на времето сега мога да кажа, че ние бяхме прави. Бяха дадени 1 млн. лв. за този „паметник“, който е символ на българската глупост – хора с нечисти интереси се изгавриха с българския трикольор, като използваха патриотичните чувства на част от българите…“, пише друг потребител на Фейсбук.

Един час след като беше сменено знамето се скъса отново между бялата и зелената ивица. В района в момента духа силен вятър.

Утре трибагреникът пак ще бъде сменен, допълва БНТ.

Припомняме, че 111-метровият пилон бе открит през юли 2023 г. Проектът бе осъществен от Фондация “Наследство в бъдещето” под патронажа на държавния глава Румен Радев. Монументът е посветен на две годишнини, които се отбелязаха през 2023 г. – 111 г. от Освобождението на Родопите и 120 г. от Илинденско-Преображенското въстание. Мненията около изграждането му бяха противоречиви заради “патриотизма”, който се проявяваше от един мегапилон. Изглежда година след това целият бум е изчезнал и никой не се интересува от случващото се около “мащабния проект”.

Ново знаме на пилона на Рожен, но само за час

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции