<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=236939" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нови забрани ...

Полицаи от Пазарджик глобиха жени, защото носят бурки (видео)

29 Август 2024
0 517

Полицаи от Пазарджик глобиха жени, защото носят бурки, предаде NOVA. Санкционираните жени са на 25 и 47 години.

Двете дами са засечени да се разхождат в централната част на града, когато служители на реда ги спрели за идентификация. След което им съставили акт за административно нарушение, тъй като лицата им били забулени.

Полицаи от Пазарджик глобиха жени, защото носят бурки (видео)
Снимка: iStock

Предвидената глоба за нарушителите е 300 лева, а при всяко следващо нарушение санкцията се увеличава на хиляда лева.

С тях е имало и трета жена, но актът за нея е временно отложен поради здравословното ѝ състояние, поясниха от полицията. Оттам уточниха, че жените са нарушили Наредбата за обществения ред в Пазарджик, приета през април 2016 г.

Наредбата забранява носенето на обществени места на облекло и аксесоари, които прикриват лицето и затрудняват идентификацията от граждани, органи на реда или технически средства.

Повече за нея: Депутатите решиха: Глоба от 200 до 2000 лева за носене на бурки (ВИДЕО)

Коментарът на “Господарите”

Това е един от случаите, в които законите в конкретна държава са в противоречие с религията, която изповядват част от гражданите ѝ. Казусът има както политически, така и етнически характер. Ако религията на тези жени ги задължава да покриват лицата си и те го правят доброволно, защо биват санкционирани заради наредба, която го забранява?

И обратното. Защо България приема чуждестранни граждани, които изповядват религия, различна от християнската. Но допуска в законодателството си забрани за някои от характерните ѝ обичаи?

Темата е безкрайна, но и със задънен край…

Полицаи от Пазарджик глобиха жени, защото носят бурки

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции