<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=237016" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зов за помощ: ...

Мъж е заснет да шофира без ръце на АМ “Тракия” (видео)

30 Август 2024
0 173

Мъж е заснет да шофира без ръце на АМ “Тракия”. На публикуваното видео в социалните мрежи се вижда, че е с ръце на тила, а колата се движи с висока скорост, разказва NOVA.

Инфлуенсърка качи видео, на което хвърчи с над 250 км/ч по АМ “Тракия” (видео)

Няма информация за инцидент. Кадрите са от видеорегистратор и тук идва въпросът – кога видеорегистраторът може да предостави доказателства за нарушения на пътя? Темата коментират адвокатът Петър Бозов и председателят на СБА инж. Емил Панчев.

“Според мен трудно би се стигнало до реализирането на наказателна отговорност. Интересното е, че в нашия закон няма забрана или написано, че воланът трябва да се държи с две ръце. Водачът е длъжен да контролира управляването на превозното средство – въпросът до колко контролира. Аз виждам, че той успява да упражни контрол”, каза Бозов.

Мъж е заснет да шофира без ръце на АМ &#8220;Тракия&#8221; (видео)
снимка: NOVA

Според инж. Панчев в закона пише водачът “непрекъснато” да контролира превозното средство. “Има предложение глобата да стане 50 лева. В много страни има много различни класификации като “опасно шофиране” и “невнимателно шофиране”, за които има и наказания”, поясни той.

“Хубаво е да се ползват видеорегистраторите. При промени в закона трябва да се отдели място и за тях”, добави Панчев. 

Коментарът на “Господарите”

Изключително несериозни са пробойните в Закона за движение по пътищата, които очевидно позволяват и дори насърчават подобно безотговорно шофиране. Ако законите не ни пазят, то на какво трябва да разчитаме когато излезем на пътя – съвест, отговорност или просто чист късмет? Докога около нас ще има шофьори, които не се интересуват нито за собствения си живот, камоли за този на околните? Настояваме за промени, защото ни писна да разбираме за катастрофи и загинали на пътя!!! А на безотговорните шофьори ще кажем само едно – спрете да мислите, че “няма какво да стане”, защото нито една кола, нито една пътна настилка не може да ви спаси от глупостта ви!

Мъж е заснет да шофира без ръце на АМ “Тракия”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции